Могерини чекає від Росії конкретних дій

Високий представник Євросоюзу із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могерини висловила сподівання, що Росія буде дотримуватися своїх зобов’язань мінськими угодами і почне виконувати обіцянки.

Про це вона сказала на підсумковій прес-конференції за результатами візиту в Україну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я сподіваюся, що за намірам (виконувати мінські домовленості – ред.), які в останні дні та години були двічі продемонстровані з боку Росії, будуть відповідний вибір і дії”, – зазначила Могерини.

Вона зазначила, що останнім часом спостерігала “деякі елементи”, які могли вказувати на посилення бажання з боку Росії виконувати мінські угоди. У той же час Могерини підкреслила, що важливо побачити реальні кроки щодо виконання цих угод.

“Тому я кажу, що важливо продовжувати виконувати мінські домовленості повністю, всі їх пункти”, – сказала вона.

Читайте також: Яценюк зустрівся з Могерини. Говорили про асоціацію та Донбасі

Крім того, Могерини вітала поліпшення ситуації на сході України. “Сподіваюся, що від цього можна буде робити подальші кроки. Це є приводом не для ілюзій, а для важкої роботи, щоб досягти позитивного результату”, – наголосила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *