Швайка каже, що хтось “замовив” Укрспирт

Робота ДП «Укрспирт» блокується з метою зробити його неефективним і виставити на приватизацію.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив керівник Міністерства аграрної політики та продовольства Ігор Швайка, передає кореспондент агентства.

«Причина безпідставних перевірок ДП «Укрспирт» і блокування роботи підприємств є чиїмось замовленням. Кінцева мета таких дій – зміна менеджменту, визнання роботи державного підприємства неефективною, і останній крок – приватизація», – сказав міністр.

Швайка зазначив, що Укрспирт в рази збільшив свої фінансові показники, і звернувся до Генеральної прокуратури, МВС та фіскальної служби з проханням не заважати роботі Укрспирту». Особливо він відзначив неадекватні дії ГФС, яка оштрафувала підприємство на 900 млн грн у той час, коли доходи Укрспирту складають в середньому 150 млн грн у місяць.

Читайте також: Антикорупційні органи не повинні перешкоджати роботі аграріїв – Швайка

Генеральний директор ДП «Укрспирт» Михайло Лабутін у свою чергу зазначив, що підприємство слід вважати стратегічним і не виставляти його на продаж, але якщо і доведеться приватизувати, то потрібно дати ще хоча б рік попрацювати його команді, і тоді ціна Укрспирту буде складати не менше 10 млрд дол.

Нагадаємо, ДП «Укрспирт» налічує 75 заводів, з яких працюють лише 30.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *