Чергові мирні переговори можуть пройти в неділю – Порошенко

Чергова зустріч контактної групи з врегулювання на Донбасі, за підсумками якої пройдуть ще одні переговори в Нормандському форматі, може відбутися в неділю, 21 грудня.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Польщі Броніславом Коморовським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У четвер-п’ятницю відбудеться відеоконференція у форматі тристоронньої контактної групи, і є надія, що в неділю в Мінську відбудеться засідання тристоронньої контактної групи”, – сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко буде просити Раду скасувати позаблоковий статус

За словами Президента, вимогами української сторони є відновлення мовлення українських каналів на Донбасі і створення умов для проведення виборів.

Єдиним відчутним прогресом на даний момент у світлі виконання мінських домовленостей Порошенко назвав той факт, що вже діє режим припинення вогню, і вже шостий день на сході не гинуть українські солдати.

Нагадаємо, 16 грудня Глава держави провів телефонну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом, Канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої обговорили ситуацію на сході.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *