Філарет пояснив Московському патріархату, чому від них біжать віруючі

УПЦ МП, керуючись наказами з Москви, не допомагає українському війську відстоювати держава. З-за такою її позиції люди масово переходять у Київський патріархат. Це і допоможе об’єднанню українських церков в єдину помісну церкву.

Таку думку висловив предстоятель УПЦ КП, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет після завершення молебню у Володимирському соборі за мир в Україні, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

“Ці важкі обставини, які переживають сьогодні Україна і церква, показують, хто є хто, хто з ким. Київський патріархат показує, що він з народом і робить все можливе для захисту своєї Батьківщини. А Московський патріархат в Україні – що він робить? Якщо допомагають, то тільки деякі церкви. А в цілому церква мовчить. Чому вона мовчить? А тому, що їй не дозволяють допомагати нашої армії”, – зазначив Філарет.

Читайте також: З Московського патріархату біжать на заході, сході та півдні – Філарет

За його словами, УПЦ МП молиться за мир взагалі, а Україні “не який-небудь мир потрібен, а справедливий світ, світ в свободі”. “І тому народ бачить, що керівництво УПЦ (МП) веде церква не туди, куди треба, і тому йде із цієї церкви. А вони кричать, що ми їх захоплюємо. Не ми їх захоплюємо, а люди йдуть, тому що вони (УПЦ МП – ред.) закликають підтримувати Путіна, а нашу владу називають “київською хунтою”. Люди бачать, де правда, а де брехня, і йдуть до правди, а від брехні йдуть”, – переконаний Патріарх.

Він зазначив, що об’єднання українських церков у одну обов’язково буде. “Ми не знаємо, коли це станеться, але в тому, що Бог приведе нас всіх до єдності, не сумніваємося”, – сказав Філарет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *