“Турецький потік”: Анкара звинувачує Москву у зриві проекту

Переговори Туреччини і Росії про будівництво газопроводу «Турецький потік» припинені після відмови Москви підписання ключової угоди про надання Туреччині знижки на російський газ.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

“Росія хоче, щоб Туреччина дала позитивну відповідь на ряд питань, які занадто складні, щоб стати частиною переговорів щодо TurkStream. Такої можливості не буде. Для Туреччини підписання 10,25-відсоткової знижки (на газ-ред.) є ключовим, і це право Туреччини”, – наводить цитату джерела в офіційних колах Туреччини кореспондент Reuters.

Нагадаємо, у лютому міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз повідомив, що Анкара отримала знижку в розмірі 10,25% на 28-30 млрд кубометрів російського газу, проте офіційний документ досі не був підписаний.

За інформацією агентства, інша перешкода на шляху підписання угоди про будівництво газопроводу пояснюється бажанням Росії побудувати чотири гілки газопроводу сумарною потужністю 63 мільярди кубометрів газу на рік. У той же час Туреччина погоджується на будівництво лише однієї гілки.

Разом з тим глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що Офіційних заяв про припинення переговорів РФ і Туреччини не було.

“У нас немає на цей рахунок ніяких офіційних заяв та звернень з цього приводу. Ми продовжуємо працювати”, – наводить слова міністра ТАСС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *