Росія закликає країни ЄС визнати псевдо-вибори «ДНР» і «ЛНР»

Постійні представник Росії в Європейському союзі Володимир Чижов вважає, що країни ЄС так само повинні визнати «вибори», які бойовики провели на окупованих територіях в Луганській і Донецькій областях.

«Я вважаю, якщо ЄС щиро зацікавлений у якнайшвидшому політичному врегулюванні кризи на сході України, він повинен був би вітати ці вибори», – заявив Чижов, повідомляє «РИА новости», передає інформаційний ресурс OnPress.info.

Він зазначив, що визнання псевдо-виборів продемонструє ті демократичні цінності, за які виступає сама Європа. При цьому він сказав, що самі республіки визнавати ні хто не просить.

«У заяві Могерини є чимало правильних слів щодо прагнення до миру, потреби всім сторонам бути прихильними Мінським протоколу. Це не можна не підтримати. Вираз, що ЄС буде продовжувати працювати в напрямку вирішення кризи на Україні, – це можна тільки вітати. Однак, виходячи з цієї логіки, напевно, реакція на волевиявлення на території ЛНР і ДНР повинна була б бути більш об’єктивною», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *