Зброєю ЄС проти російської агресії є санкції – МЗС Польщі

Захід готовий відреагувати на посилення агресії Росії на сході України більш гострими санкціями і підтримкою України.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Рафал Тшасковский в інтерв’ю виданню Rzeczpospolita, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Зброєю ЄС є санкції. В такому випадку (посилення агресії РФ – Ред.) вони будуть більш суворими і ще гостріше вдарять по російській економіці”, – підкреслив Тшасковский.

За його словами, мова йде, наприклад, про поширення заборони на передачу Росії сучасних технологій, фінансові санкції, а також обмеження свободи дій для російського істеблішменту.

Читайте також: Санкції проти Росії треба підсилити – Линкявичус

У той же час, підкреслив заступник міністра, Європа активніше буде допомагати Україні. “Опозиція в Сеймі закликала нас допомогти Україні виграти війну. Однак ми (коаліція – Ред.), як сказала пані прем’єр (Копач – Ред.), більше хочемо допомогти українцям виграти світ”, – підкреслив Тшасковский.

На його переконання, якщо проросійські сепаратисти відновлять бойові дії на Донбасі, то президент Росії Володимир Путін отримає серйозну проблему: як утримати і управляти буферною зоною в умовах поглиблення кризи в самій Росії.

За словами заступника глави МЗС Польщі, країни ЄС готові понести втрати у результаті торговельної війни з Росією. Зокрема, тверду позицію щодо Росії останнім часом демонструють Франція і Німеччина.

“Крім італійців, бачу нікого, хто не змінив підхід до Росії. І якщо мова йде про санкції – деякі підтримують м’яку лінію в цьому питанні”, – констатував польський дипломат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *