Москаль пропонує ввести акциз на вугілля і посилити блокпости податківцями

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль пропонує посилити підрозділами податкової міліції блокпости, розташовані на лінії розмежування. Податківці повинні перевіряти та вилучати підакцизні товари (сигарети, алкоголь тощо) у разі їх незаконного походження. Крім того, Москаль пропонує ввести символічний акциз і на вугілля, що дозволить боротися з його незаконним переміщенням.

Про це повідомляється на офіційному сайті луганського губернатора.

“Україна відчуває гостру нестачу вугілля для теплоелектростанцій, у зв’язку з чим періодично виникають віялові відключення електроенергії. Разом з тим маса вугілля безконтрольно переміщається з боку “ЛНР” на контрольовану Україною територію, частина її затримується воєнізованими формуваннями, які вирішили відзначитися “у боротьбі з контрабандою”, а частина безперешкодно йде далі. Щоб упорядкувати цей процес, пропоную віднести вугілля до підакцизної групи товарів, ввівши за нього символічний акциз”, – зазначив Москаль.

За його словами, введення такого акцизу дасть право податкової міліції встановити жорсткий контроль за проходженням вугілля аж до його виключення.

Читайте також: Москаль каже, що вугілля є, але нічим вивезти

Крім того, губернатор вже звернувся з відповідними пропозиціями до Прем’єр-міністра України Арсенію Яценюку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *