“Ключовий свідок у справі Сенцова відмовився підтримувати обвинувачення

На процесі у справі Сенцова-Кольченко, що проходить у Ростові-на-Дону, свідок Геннадій Афанасьєв відмовився від попередніх свідчень, сказавши, що вони надані під примусом.

Про це повідомило Радіо Свобода в Твіттері.

«Афанасьєв після читання показів: Свою участь я визнаю, але цих людей там не було. Всі свідчення, дані під тиском і примусом», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні під час допиту на запитання судді: «Ви знаєте людей на лаві підсудних?» Афанасьєв відповів: «Сенцова знає вся Україна, він відомий режисер. Другого (Кольченко, – Ред.) не знаю».

Коли він відмовився від попередніх свідчень і заявив, що вони надані під примусом, Сенцов і Кольченко зааплодували. Сенцов крикнув: “Слава Україні!” і “Свободу Афанасьєву!”. Афанасьєв відповів: “Героям слава!”.

Афанасьєв також оголосив, що відмовляється давати подальші свідчення. У результаті прокурор приступив до читання його показань, даних раніше..

Нагадаємо, кінорежисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко звинувачують у тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з українським “Правим сектором”. Кольченко інкримінується участь в цьому “терористичний співтоваристві”. Кольченко загрожує щонайменше 10 років, а Сенцову – 20. Обидва провину заперечують з дня їх затримання. Раніше свідок Геннадій Афанасьєв, який вступив в угоду зі слідством, отримав термін 7 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *