Новий посол США розповів, яку зброю потрібно Україні

Україні необхідно від Сполучених Штатів надання не тільки летального зброї, але і інших засобів оборони і контролю припинення вогню.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу заявив новопризначений посол України в США Валерій Чалий.

“Я не впевнений, що потреба в летальному зброї – це лише один акцент, який ми мусимо завжди підкреслювати. Зберегти більше життів допомагають нові засоби захищеного зв’язку, і медичні госпіталю нового типу. Незайва і сотня Humvee, які нещодавно були доставлені в Україну”, – сказав дипломат.

За його словами, Україні також потрібна високотехнологічна система, наприклад, контрбатарейные радари. “Це засоби оборони, і в той же час, уникнення великої кількості жертв. Більш того, в умовах реалізації мирного плану – це ще засоби контролю припинення вогню”, – зазначив Чалий.

Не менш важлива і програма навчання, яка з осені, крім Національної гвардії України, буде поширена ще на ЗСУ. “Я особисто був на полігоні в Яворові, бачив цю програму в дії – це дуже цінна річ, яка забезпечує нові механізми для України і підсилює нашу оборонну можливість”, – додав посол.

Чалий нагадав, що свою позицію він неодноразово озвучував і бачить, що вона знаходить підтримку: “Саме сильна Україна з потужної оборонної можливістю, міцною армією не дасть приводу для подальшої агресії. Слабка Україна може стати провокативним чинником для тих, хто порушив наш суверенітет і територіальну цілісність”.

За його словами, на виконання зазначеної програми США вже виділили 244 млн дол. Крім того, плани оборонного бюджету на 2016 рік, які в даний момент розглядаються в Конгресі і будуть розглядатися в Білому домі, – це та можливість, яка реально впливає на обороноздатність України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *