Гері Лінекер повернеться до Матчу дня після відсторонення BBC

Гері Лінекер повернеться до ведення спорту на BBC після того, як його зняли з ефіру за критику мовлення, яке використовували міністри під час обговорення урядової політики надання притулку.

Тім Деві, генеральний директор BBC, вибачився в понеділок за масовий збій у спортивних програмах на вихідних і оголосив про незалежний перегляд внутрішніх інструкцій корпорації щодо соціальних мереж.

«Усі визнають, що це був важкий період для співробітників, співавторів, ведучих і, що найважливіше, для нашої аудиторії», — сказав Деві. «Я прошу вибачення за це. Потенційна плутанина, спричинена сірими зонами вказівок BBC щодо соціальних мереж, які були введені у 2020 році, визнається. Я хочу вирішити питання і повернути наш спортивний контент в ефір».

Дейві, який після тиску уряду відповідав за запровадження жорстких інструкцій щодо соціальних медіа для персоналу, сказав, що важко збалансувати зобов’язання ВВС щодо неупередженості та свободи слова.

Інструкції корпорації щодо соціальних медіа призначені для персоналу та ведучих BBC, які працюють над новинами та політикою, а не для тих, хто працює в інших сферах, як-от спорт. Крім того, Лінекер працює в корпорації позаштатно.

«Для ВВС важлива неупередженість, — сказав Деві. «Це також важливо для громадськості. BBC має зобов’язання щодо неупередженості у своєму статуті та зобов’язання щодо свободи слова. Це важко балансувати, коли люди мають різні контракти та посади в ефірі, а також мають різну аудиторію та профілі в соціальних мережах».

Деві оголосив про перегляд своєї політики щодо соціальних медіа під керівництвом незалежного експерта, який «особливо зосереджуватиметься на тому, як це стосується фрілансерів поза новинами та поточними справами».

Лінекер, найбільш високооплачуваний ведучий Бі-Бі-Сі, який отримує 1,35 мільйона фунтів стерлінгів на рік, привітав перегляд і сказав, що хоче повернутися до своїх обов’язків, зокрема до «Матчу дня».

«Я радий, що ми знайшли шлях вперед», — сказав він у спільній заяві з Деві. «Я підтримую цей огляд і з нетерпінням чекаю повернення в ефір».

Після оприлюднення заяви Лінекер написав у Twitter свою подяку за підтримку колег після «сюрреалістичних кількох днів». Експерти на чолі з Ієном Райтом відмовилися з’являтися на Матчі дня, поки Лінекер був відсторонений. Коментатори також приєдналися, зануривши висвітлення BBC Sport у хаос.

Лінекер також сказав, що «якими б важкими не були останні кілька днів, це просто не порівняти з тим, щоб тікати з дому від переслідувань чи війни, щоб шукати притулку в далекій країні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *