Британський принц Вільям подякував президенту Польщі за підтримку України

У четвер британський принц Вільям зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою під час дводенного візиту до Польщі, щоб підкреслити підтримку Великобританією України.

Він подякував президенту за «постійну щедрість і гостинність польського народу» в твіттері через день після того, як він сказав, що хоче «особисто подякувати» британським і польським військам, які підтримують збройні сили України.

Раніше в четвер Вільям поклав вінок до Могили Невідомого солдата у Варшаві, як це зробили королева Єлизавета II і принц Філіп у 1996 році.

Вільям прибув до Варшави в середу з візитом, про який не було попереджено. Потім він відправився до південно-східного міста Жешув, приблизно за 50 миль від кордону Польщі з Україною, де сказав військовим, що «всі вдома повністю вас підтримують». Він також зустрівся з міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком, який назвав візит «велика честь» і підкреслив, що британські та польські війська працюють «пліч-о-пліч», щоб зміцнити не лише безпеку Польщі, але й безпеку всього східного флангу НАТО.

Польща та Британія були в авангарді країн, які надають допомогу Україні. Кожен з них цього року пообіцяв надіслати західні бойові танки, намагаючись переконати інших союзників зробити те саме, крок, який виявився успішним. Минулого тижня пан Дуда також заявив, що його країна стане першою країною НАТО, яка надасть Україні винищувачі.

Вільям був останньою високопоставленою фігурою, яка відвідала Жешув під час війни. Місто є життєво важливим центром західної військової та гуманітарної допомоги. Президент Байден відвідав американські війська, дислоковані там минулого року, і проїхав через аеропорт міста по дорозі до Києва в лютому. А також завітав Президент України Володимир Зеленський, який присвоїв Жешуву почесне звання «Місто-рятівник» за його роль у підтримці України.

Вільям також зустрівся з біженцями з України, включно з дітьми, і написав у твіттері після візиту до центру розміщення, що від «привітної громади та підтримуючих волонтерів» було «чітко побачити, як 300 українських жінок і дітей, які тут перебувають, можуть залишайтеся такими позитивними, переживши такі труднощі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *