Німеччина та ЄС Погодьтеся на виняток із запланованої заборони двигунів внутрішнього згоряння

Уряд Німеччини досяг угоди з Європейським Союзом про дозвіл продажу транспортних засобів, що працюють на паливі, виготовленому з відновлюваних джерел енергії, після 2035 року, вирішуючи суперечку, яка загрожувала порушити ключовий елемент шляху блоку до кліматичної нейтральності.

Фолькер Віссінг, міністр транспорту Німеччини, заявив у суботу, що Берлін отримав запевнення учасників переговорів, що правила щодо нових транспортних засобів будуть технологічно нейтральними, дозволяючи використовувати синтетичне паливо з нейтральним вмістом вуглецю, відоме як електронне паливо. Німеччина наполягала на виключенні із запропонованої ЄС заборони на двигуни внутрішнього згоряння до 2035 року.

«Це відкриває шлях для нової реєстрації транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння, які використовують лише паливо з нейтральним викидом CO2, після 2035 року», — сказав пан Фолькер Вісінг.

«На першому кроці має бути створена категорія транспортних засобів, які використовують лише електронне паливо, а згодом вона буде інтегрована в положення про ліміт парку», — сказав він. За його словами, повний процес має бути завершено до осені 2024 року.

Рішення Берліна на початку березня домагатися змін в ЄС. Законодавство було прийнято напередодні остаточного голосування, викликавши розбіжності серед ЄС. урядів і погрожуючи підірвати законодавство, яке є наріжним каменем амбітних планів Європейського Союзу зробити 27-членний блок вуглецево-нейтральним до 2050 року.

Позицію Німеччини підтримали деякі виробники автомобілів, у тому числі Porsche, але вона викликала критику з боку інших виробників, які почали витрачати величезні суми на переведення виробництва на електромобілі в очікуванні заборони.

Тепер голосування можна провести у вівторок, коли міністри енергетики зустрінуться в Брюсселі. Кілька інших країн, включаючи Італію та Чехію, які виступали проти закону, не зможуть набрати достатньої кількості голосів, щоб заблокувати його ухвалення. Італія хотіла отримати додаткові гарантії, включно з тим, як автомобілі, які використовують біопаливо, також можуть бути звільнені.

«Зараз ми працюватимемо над тим, щоб стандарти викиду CO2 для автомобілів були прийняті якнайшвидше, і Комісія швидко вживе необхідних юридичних заходів», — Франс Тіммерманс, віце-президент Європейської комісії, який контролює зусилля блоку. до кліматичної нейтральності, йдеться у Twitter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *