Поїздка Зеленського до Бахмута

Поїздка в район Бахмута відбулася в день, коли повітряні та морські безпілотники атакували окупований Росією півострів Крим, а російська ракета врізалася в дев’ятиповерховий житловий комплекс у Запоріжжі на півдні, убивши щонайменше одну людину та поранивши. понад 30 інших.

Щонайменше семеро інших людей загинули, у тому числі водій швидкої допомоги, і ще дев’ятеро отримали поранення в результаті удару безпілотника по коледжу в Ржищові, приблизно в 50 милях на південний схід від столиці Києва, повідомили в середу військові чиновники. Зруйновано верхні поверхи двох будівель гуртожитку та ще однієї будівлі, повідомляє ДСНС.

Візит пана Зеленського відбувся, коли він і президент Росії Володимир В. Путін зміцнили альянси та заручилися допомогою для майбутньої боротьби, коли очікується, що обидві сторони розпочнуть наступ. Китай продовжуватиме служити противагою західним санкціям, накладеним на Росію, а союзники України пообіцяли більше та швидшу допомогу, включаючи позику в розмірі 15,6 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду.

Пан Зеленський засудив напад Росії на Запоріжжя, заявивши, що сили пана Путіна знову атакували мирних жителів, і ця тактика викликала звинувачення Москви у військових злочинах.

«Зараз обстрілюють житлові квартали, де живуть звичайні люди та діти», – написав Зеленський у Twitter, показавши відео сильного вибуху, що проривається у багатоповерховому будинку. «Це не має стати «ще одним днем» ні в Україні, ні десь у світі».

Пан Зеленський, який востаннє публічно відвідав Бахмут у грудні, заявив, що він і його генерали сповнені рішучості утримувати місто на Донбасі в Україні, незважаючи на зусилля Росії оточити його. Він стверджує, що багатомісячна боротьба виснажує сили та ресурси Москви.

«Куди б не прийшло російське зло, очевидно, що терористичну державу неможливо зупинити нічим, крім одного — нашої перемоги», — сказав він. «І ми це забезпечимо — українську перемогу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *