Tesla може розпочати виробництво автомобілів у Мексиці наступного року

Губернатор штату заявив у п’ятницю, що новий завод Tesla в мексиканському штаті Нуево-Леон коштуватиме 5 мільярдів доларів, на ньому працюватиме до 7000 людей і може почати випускати автомобілі вже наступного року.

Цього тижня Tesla оголосила, що планує побудувати складальний завод у Мексиці — п’ятий у світі — але надала небагато деталей про інвестиції, зокрема про те, скільки буде витрачено, коли розпочнеться будівництво, скільки людей працюватиме на фабриці чи як компанія працюватиме. боротися з регіональним дефіцитом води.

Самуель Гарсія, 35-річний губернатор Нуево-Леона, заповнив деякі прогалини. Він сказав, що керівництво Tesla повідомило йому, що фабрика — за межами Монтеррея, столиці штату — може стати найбільшою компанією, виробляючи не лише автомобілі, але й акумулятори, напівпровідники та програмне забезпечення. З часом Tesla може подвоїти або потроїти початкові інвестиції в 5 мільярдів доларів, сказав пан Гарсія в телефонному інтерв’ю.

“Ці можливості, я думаю, вони трапляються раз на 100 років”, – сказав він.

Плани Tesla в Мексиці можуть допомогти зробити країну центральним гравцем у розробці літієвих та літій-іонних акумуляторів у Західній півкулі. У Мексиці розробляється один літієвий рудник у північно-західному штаті Сонора, і завод Tesla може заохотити країну до реалізації нових проектів.

Латинська Америка має багато літію, а Чилі є основним виробником металу. Але зусилля з його видобутку в Аргентині та Болівії були менш успішними.

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор є рішучим прихильником видобутку нафти, і його критикують за повільне впровадження зеленої енергії. Але пан Гарсія, який не є членом партії пана Лопеса Обрадора чи однієї з основних опозиційних партій, сказав, що він задоволений тим, що президент підтримує інвестиції в літій.

Здається малоймовірним, що будь-який завод Tesla перевершить завод компанії в Шанхаї, який обслуговує швидкозростаючий китайський ринок і експортує автомобілі в інші країни Азії та Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *