Обстеження на доступність приміщень для маломобільних груп населення

Наше суспільство таке різноманітне, кожен має право на зручне існування в цьому світі. Тому так важливо піклуватись про слабших, про тих хто не в змозі нормально пересуватись та існувати без допомоги інших людей. Держава намагається вирішити ці проблеми шляхом прийняття законів, одне з них це зробити зручні умови для маломобільних груп людей, щоб вони спокійно та зручно пересуватись в місцях загального користування. Тому всі підприємства та заклади, які надають послуги повинні пройти обстеження на доступність приміщень для маломобільних груп населення. У разі нехтуванням правил або порушень – буде накладений штраф та ймовірно компанію позбавлять ліцензування. Не кожен підприємець знає, хто видає такі документи та як правильно пройти обстеження на доступність. 

Обстеження на доступність приміщення займаються спеціалісти, які мають повноваження та ліцензування, саме вони проводять огляд на доступність та видають документи, які мають юридичну силу. 

Як проводять обстеження на доступність приміщення для МГН

Обстеження на доступність приміщення проводить приватна компанія БТІ, де в штаті працюють сертифіковані фахівці, які мають повне розуміння загальної картини та майбутніх задач. Фахівці виїжджають на об’єкт та проводять огляд, у ході якого експерти повинні переконатись у наступному: 

  • наявності пандуса та відповідність його діючим нормам;
  • наявності поручнів у пандуса та сходів;
  • ширина дверних прорізів повинна відповідати вимогам (не менше 90 см);
  • наявності тактильних та сигнальних елементів для слабозорих (попереджувальна/направляюча тактильна плитка, контрастне маркування, табличка зі шрифтом Брайля);
  • достатність ширини коридорів, що дозволяє безперешкодно переміщатись ними на колясці;
  • наявності санітарно-гігієнічних приміщень, обладнаних для інвалідів-візочників та МГН.

Якщо з вимогами все в порядку і не потребується додатково корегування, спеціалісти виготовляють звіт за 3 робочі дні. 

У разі якщо приміщення має порушення доступом для маломобільних груп населення – компанія БТІ надає рекомендації щодо облаштування будівлі, а після їх виконання та повторного обстеження – надає звіт та висновок.

Якщо у вас з’явилися питання, як пройти обстеження на доступність приміщень для маломобільних груп населення, радимо звернутись в компанію БТІ, де експерти нададуть більш детальну відповідь та кошторис на ці роботи. Ви можете звернутись за телефоном, який вказаний на сайті, або написати на електронну адресу компанії та спеціалісти якомога швидше нададуть всі відповіді на ваші питання. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *