Фінансова невпевненість: Україна шукає шляхи залучення коштів

Захист інтересів України

Складнощі зовнішнього фінансування стають все більшими викликами для України. Проте уряд країни не збирається сидіти склавши руки. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна буде вимагати підтримку, незважаючи на складнощі.

Охолодження інтересу партнерів

Марченко визнає, що охолодження інтересу до фінансування України стає серйозною проблемою. З кожним місяцем стає складніше знайти партнерів, готових виділяти кошти для України.

Стратегія переконання

Марченко впевнений, що Україна має аргументи, які дозволяють вимагати допомогу. Країна готова продовжувати робити реформи і приймати необхідні заходи для того, щоб забезпечити фінансову підтримку.

Перспективи та завдання

Україна визначає свої потреби на 2024 рік у розмірі 43 мільярдів доларів для зовнішнього фінансування державного бюджету. Хоча ситуація може стати складнішою, Мінфін залишається впевненим у здатності країни забезпечити необхідне фінансування.

Зміна пріоритетів

Марченко підкреслив необхідність переведення “військового” податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) на державний рівень для фінансування військової техніки і дронів. За його словами, це зробить фінансування більш ефективним та забезпечить раціональне використання коштів.

Спільна відповідальність

Міністр закликав Верховну Раду України ретельно розглянути будь-які зміни до державного бюджету, наголошуючи на тому, що 53% видатків спрямовані на безпеку та оборону, і це вимагає спільних зусиль для забезпечення національної безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *