Насиров їздить на «профспілковому» Лексусі від Клименко. Розслідування ЗМІ

Головний податківець країни Роман Насиров їздить на Lexus LS 600h l за 173 тисячі доларів. Такими ж авто користуються його перший заступник Сергій Білан і заступник Костянтин Лікарчук (син керівника Центру оцінювання знань Ігоря Лікарчука).

Про це пише Радіо Свобода за результатами власного розслідування.

Насиров їздить на «профспілковому» Лексусі від Клименко. Розслідування ЗМІ

Дані бази ДАІ показали, що обидві машини – власність комерційно-виробничої фірми «Рута», а її засновники – три профспілкові організації працівників фіскальної служби, тобто профспілки самої податкової. Разом з тим, видання зазначає, що основне завдання профспілок – захист трудових прав, а не співпраця з керівництвом ДФС.

Не дивно, що серед видів діяльності фірми «надання в оренду транспортних засобів» знайти не вдалося.

У той же час у фіскальній службі стверджують, що податкова не орендує машини у «Рути»: «Державна фіскальна служба розглянула запит і повідомляє про відсутність відносин між ДФС і виробничо-комерційною фірмою «Рута» в частині оренди автомобілів». Відповідь на запит видання отримало за підписом Насирова.

Насиров їздить на «профспілковому» Лексусі від Клименко. Розслідування ЗМІ

Сам Насиров, а також Лікарчук, якого також вдалося запитати на «слизьку тему» стверджують, що в приватному порядку не орендували Лексусів.

Радіо Свобода нагадує, що у власності Насирова є інший Лексус ” і “Тойота”, а Лікарчук володіє аж трьома авто.

Також вдалося з’ясувати, пише видання, що дочірнє підприємство виробничо-комерційної фірми «Рута» купило три шестисотих «Лексуса» в розпал Революції гідності 27 січня 2014. Вартість кожного – мільйон 384 тисяч гривень. Наказ про таке придбання віддав Олександр Клименко, і тоді планувалося, що авто будуть використовуватися керівництвом Міністерства доходів і зборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *