У новому раунді фінансування Chatbot Start-Up Character.AI оцінюється в 1 мільярд доларів

Character.AI, 16-місячний стартап, який створює онлайн-чат-боти, заявив у четвер, що залучив 150 мільйонів доларів під час нещодавнього раунду фінансування, згідно з яким компанія оцінена в 1 мільярд доларів.

Character.AI входить до крихітної групи невеликих компаній — разом із гігантами технологічної індустрії — які створюють технологію, яка одного дня зможе конкурувати з системами, що розробляються OpenAI, стартапом із Сан-Франциско, який викликав бум штучного інтелекту з випуском онлайн-чат-бота ChatGPT.

Ці компанії мають незвичайне поєднання досвідчених дослідників і величезних амбіцій, і їм потрібен величезний капітал. Багато експертів вважають, що кілька компаній можуть домінувати в роботі над новим штучним інтелектом.

Як і OpenAI, новий A.I. Компанії створюють великі мовні моделі, або L.L.M., свого роду штучний інтелект, який вивчає мовні навички, аналізуючи величезну кількість даних з Інтернету. Ця технологія керує онлайн-чат-ботами, такими як ChatGPT, і може працювати з багатьма іншими програмами, включаючи пошукові системи, служби електронної пошти та особистих викладачів.

L.L.M.s можуть відповідати на запитання, узагальнювати статті, писати курсові роботи та навіть створювати комп’ютерні програми, але лише обмежена кількість компаній готова створювати такі потужні системи, як нещодавно випущені OpenAI.

Новий раунд фінансування в Character.AI., який базується в Пало-Альто, штат Каліфорнія, очолив Андріссен Горовіц, одна з найвідоміших компаній венчурного капіталу Кремнієвої долини. У грудні 2021 року компанія залучила 43 мільйони доларів початкового фінансування.

Під час роботи в Google засновники Character.AI, Ноам Шазір і Даніель Де Фрейтас, очолили команду, яка розробила технологію під назвою LaMDA, скорочення від Language Model for Dialogue Applications. Проект чат-бота привернув увагу минулого літа, коли інженер Google Блейк Лемуан сказав The Washington Post, що вважає LaMDA розумним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *